East

Brislach School, Switzerland

East was shortlisted to design an extension to a school in Brislach in Switzerland in 2011.

bsc_1
  • bsc_1
  • bsc_4
  • sbc_2
  • bsc_3

The school extension is designed as a building with a narrow base and a low roof, similar to the larger historical buildings in the town center.

The ground floor accommodates the foyer and the new classrooms. The big clay tiled roof houses the new gym and library. The staff room is located, along with a gallery, above the central foyer of the zinc-covered connecting building.

bsc_5

The new foyer sits between the new town square and the new amphitheatre, which takes advantage of the topography of the site. The foyer can be accessed on two sides and offers a central meeting point between old and new school buildings and the two sports halls.

bsc_11
  • bsc_11
  • bsc_10
  • bsc_9