East

Naas Lane Community Centre

A detailed design study for Lydney Area Partnership to provide options on the redevelopment of the existing school buildings and grounds. We wanted to house all activities under one roof as well as making the building as permeable and accessible as possible. The new building will accommodate the Royal Forest of Dean College, Lydney Town Council, the Youth and Community Service, Sea Cadets, Lydney Library, Lydney State Circus and local cinema clubs.

Naas Lane Community Centre ground plan
  • Naas Lane Community Centre ground plan
  • Naas Lane Community Centre roof plan
  • Naas Lane Community Centre perspective

A catalogue of physical adjustments has been scoped and designed to ensure that the required functionality of the school is provided. Beyond this, a key design motivation has been to assert that two years is a long time for a child, and that delight should be accommodated for. The catalogue includes new entrance doors patterned like gingham, new signs, canopies, a cupboard screen, an exhibition enclosure, mirrors, a ball court with shelter, and a new nursery playground sloped to meet new doorways to the nursery classrooms.